تخلف و جرم در خلاء اتفاق نمی افتد ، بلکه در شرایطی از زندگی فردی و اجتماعی رخ میدهد که تمایلی به این سو می کشاند . فقر فرهنگی و محرومیت های خواسته و ناخواسته عواملی هستند که در یک لحظه کوتاه افکار و اعمال مجرمانه را پدیدار می شوند.
با زندانی شدن افراد ، خانواده آنان بیشتر در معرض آسیب های اجتماعی قرار می گیرند .
بنیاد تعاون زندانیان با ۶۵ سال سابقه با هدف توانمند سازی زندانیان برای بازگشت مجدد آنان به جامعه تاسیس شده است .
این نهاد عام المنفعه بدون دریافت بودجه های دولتی و به صورت خود گردان هم اکنون بالغ بر ۲۲۰۰ واحد تولیدی ، صنعتی ، کشاورزی ، دامپروری ، آبزی پروری و خدماتی را در داخل ، پیرامون و بیرون از زندان های کشور اداره می نماید .
بنیاد در حال حاضر برای ۳۵ هزار نفر از زندانیان شغل مولد ایجاد نموده و این روند همچنان در حال افزایش است .
بنیاد زندانیان را در ۴ گروه اشتغال نشسته ( کنار تخت و محل اقامت ) ، اشتغال در محیط بسته ( کارگاه های صنعتی و خدماتی داخل زندان ها ) ، اشتغال در محیط نیمه باز ( ۱۵ هزار هکتار اراضی پیرامون زندان ها و در فعالیت های کشاورزی ، دامپروری و آبزی پروری ) ، اشتغال در محیط باز یا اعزام بکار ( شهرک های صنعتی ، کارخانجات ، منابع طبیعی و شهرداری ها ) ، مشغول بکار نموده است .
زندانیان در قبال کار و فعالیت هایی که انجام می دهند از بنیاد حقوق و دستمزد دریافت می کنند .
نیمی از حقوق و دستمزد زندانیان به حساب خانواده های شان و نیمی دیگر برای تامین مخارج ضروری در زندان به حساب زندانیان واریز می شود.
زندانیان پیش از اشتغال در واحد های تولیدی ، صنعتی ، کشاورزی و ... در کلاس های حرفه آموزی و در ۲۰۰ رشته فنی و حرفه ای آموزش های لازم را فرا می گیرند .
آموزش های زندانیان یا به صورت استاد ، شاگردی و مستقیماً توسط واحد های تابعه بنیاد انجام می شود و یا به صورت سیستمی با مشارکت سازمان آموزش فنی حرفه ای ، سازمان زندان ها و بنیاد انجام می شود .
زندانیان پس از فراگیری آموزش ها در آزمون های تخصصی شرکت کرده و در صورت کسب امتیازات لازم از سازمان آموزش فنی و حرفه ای گواهینامه دریافت می نمایند .
این گواهینامه ها پس از آزادی می تواند برای ادامه مسیر شغلی زندانیان مثمر ثمر واقع گردد .
بنیاد تعاون زندانیان با افتخار آمادگی دارد با مشارکت بخش های خصوصی نسبت به توسعه اشتغال زندانیان در دوران محکومیت اقدام نماید .
هموطنان عزیزی که علاقمند به توسعه اشتغال زندانیان می باشند ، می توانند با اهدای ماشین آلات ، تجهیزات ، ابزار و مواد اولیه به این حرکت انسان دوستانه جان تازه ای بخشد .
حقیقت این است که با در بند کشیده شدن انسان ها ، خانواده ها را بیشتر به سمت رفتارهای متناقض با قانون سوق می دهیم.
افزایش آثار تخلف ، جرم و گسترش آسیب های اجتماعی ما را بر آن داشت تا با حرفه آموزی و اشتغال مددجویان سهمی در ایجاد جامعه ای بدون آسیب داشته باشیم.
از این جهت به منظور مشارکت شما هموطنان عزیز حساب هایی برای کمک های مردمی به مددجویان و خانواده های آنان درنظر گرفته شده است.
هموطنان عزیز می توانند با تامین هزینه های حرفه آموزی و اشتغال زندانیان، سهم مهمی در کاهش آسیب های اجتماعی داشته باشند. این بنیاد اعتقاد دارد، زندانیان بیشتر از آزادی ، به کار ( در دو مقطع ،دوران محکومیت و پس از آزادی ) نیاز دارند.
اشتغال بکار زندانیان ، آنان و خانواده هایشان را از آسیب های اجتماعی دور می سازد.
ستاد مشارکت ها و کمک های مردمی
شماره کارت " ۰۰۶۹ - ۴۴۳۷ - ۸۱۱۰ - ۶۲۷۳ بانک انصار ( کد شعبه : ۱۸۸۷ ) " جهت سهولت بیشتر شما خیرین گرامی قابل پرداخت از کلیه دستگاه های خودپرداز در اختیار هموطنان قرار دارد .
شماره حساب بانک انصار : ۱۸۸۷۴۳۳۰۳۰۳۰۳۰۱
شماره حساب بانک ملت : ۴۴۴۰۰۰۰۶۰۷